Nieuws
18-05-2012
VIA Houten en vervoer
Veel mensen bellen naar Wmo-loket VIA Houten met vragen over de Regiotaxi en om een Wmo vervoerspas. Een opmerking die we veel horen: “de Regiotaxi is zo duur geworden sinds 1 april en daarom wil ik graag een Wmo vervoerspas want dan reis je goedkoper.”
De Wmo vervoerspas is een pas voor mensen met een aantoonbare beperking die belemmeringen ervaren om met het openbaar vervoer te reizen.
Wij zullen u dus vragen wat er aan de hand is, en welke belemmeringen u dan ervaart. Reist u zelf nog met de trein of heeft u een auto dan is er dus geen probleem want dan kunt u gewoon met het openbaar vervoer of de auto.
Dan vragen we meestal waarvoor u de pas wilt gebruiken want de pas is vooral bedoeld voor sociaal vervoer. Vervoer naar het ziekenhuis kan in voorkomende gevallen ook door de zorgverzekering vergoed worden.
Misschien wil een van de kinderen of een buurvrouw u wel eens naar het ziekenhuis brengen als u dat vraagt.
Voor het vervoer binnen de Rondweg in Houten kunt u gebruik maken van het Golfkarrenvervoer in Houten, telefoon 06 53883090, een creatieve oplossing en met de ritprijs van 2 euro aanzienlijk goedkoper dan de gewone Regiotaxi.
We hebben eens geïnformeerd bij Seniorenvervoer in Houten want wij verwijzen volop naar het Golfkarvervoer: Volgens de heer van de Werff van de Ouderenbonden zijn er inmiddels zo’n vijftien ritten gereden. Een mooi resultaat maar het kan nog meer natuurlijk!